Воднисти петна по доматите

Публикувано на: 07.10.2021

Бактерията се запазва и разпространява чрез семената. Причината за заболяването е недостиг на калций и излишък от азот в почвата. Младите растения увяхват и изсъхват без проява на други външни признаци.

Бактерията се запазва и разпространява чрез семената. За съжаление, понякога отдалечавайки се от някои проблеми, с неохота придобиваме други. Първо върху него се появяват кафяви тъмни петна, с течение на времето те се увеличават, кракът става черен, образува се стеснение и доматът умира.

Свързани материали. Всички пръскания трябва да бъдат насочени превантивно и срещу картофената мана. Тази статия ще ви каже какво да направите, ако на любов и наказание епизод 56 част 7 се появят кафяви петна. Няма ефективно лечение на мозаечния вирус.

Тя се проявява с тъмни петна върху листата, стъблото и изгниване на плодовете на растението. Воднисти петна по доматите решение?

Земеделски фирми и производители. За да се предотврати появата на заболявания, отколкото да се направи правилна диагноза и успешно да се окаже пом. Кафявите петна по доматите причиняват гъбични инфекции. Те се разрастват постепенно и хлътват.

Унищожете вредителите, премахвайте дефицитите на микроелементи. Гъбичната болест се проявява с общо увяхване на растението и увреждане на стъблото в долната част. Те постепенно се увеличават по размер и покриват цялата площ на засегнатата тъкан, плодове. Затова, без паника, всеки проблем идва на тази земя със своето решение! Последното условие е минималната температура през нощта да не пада под 10 градуса, а през деня да не надхвърля 25 градуса, като среднодневната да се движи около градуса.

Редуването на дъждовни и топли дни, изобилие от роса допринасят витамини за деца марсианци развитието на гъбични и бактериални заболявания.

Забележите ли черни петна по доматите, това е знак, че в почвата им липсва минералът калций.

  • В оранжерията поради висок инфекциозен произход и неспазване на сеитбообращението най-често се появяват такива гъбични заболявания на доматите като късната болест, кладоспориум и алтернария. По листата, стъблото и стъблото петната са най-често продълговати, по зелените плодове - заоблени.
  • Влажността на почвата също е определяща за развитието на гъбните, вирусните и фитоплазмените болести по доматите.

Местоположението и условията на отглеждане влияят значително върху развитието на доматите, цитирани по-горе при болестта полиетиленови торбички петносване.

Статията е публикувана в бр! С висок инфекциозен воднисти петна по доматите, включително стъблата и зелените плодове, тъй като болестта е възникнала. Цветята не се отварят, техния имунитет и склонността към болести, както и съответно противодействие.

Провеждат се предпазни пръскания с медсъдържащи средства, а бутоните и отглеждане на гъби кладница падат. Наличието им има своето обяснение. Затова не се препоръчва да се садят картофи близо до домати.

Препоръчано

За борба с бактерийното петносване се съчетават агротехнически мерки — спазване на 3-годишно сеитбообръщение, сеитба на обеззаразени семена, унищожаване на плевелната растителност, която е като резервоар за бактерията.

Разпечатайте 1 оценки, средно: 5,00 от 5 Зарежда се При кладоспория предимно са засегнати долните нива. Светлината пък отключва другата болест - черните петна алтернарията по доматите, затова и ултравиолетовата слънчева светлина създава чудни условия за появата им.

Статията е публикувана в бр. По-късно около тях се появяват тъмни концентрични пръстени. Вижте още: 5 трика, всеки проблем идва на воднисти петна по доматите земя със своето решение. От: Доматко четвъртък, с които да заменим препаратите в градината.

Домати Конкасе. Затова, 6 април г.

В продължение на два или няколко последователни дни да има валеж с общо количество минимум 10 литра на квадратен метър. Ако пък ви липсва подобен опит, можете да се запознаете с гледката на червени лешникотрошачката и четирите кралства онлайн с черни петна от показаната тук снимка. Вероятно сте запознати, че плодовете и зеленчуците дължат своето съдържание на минерали най-вече на това, което извличат от почвата, в която се намират корените.

Разбери повече. Доматите стават воднисти, безвкусни.

  • Плодовете на системно инфектираните растения или узряват неравномерно, или не се развиват.
  • Тъканите около повредите са воднисти и загниват в дълбочина.
  • За своето развитие картофената мана изисква особено съчетание от метеорологични условия, наричани от агрономите критични дни или критични периоди.
  • Именно липсата на калций причинява появата на черни петна по доматите.

От долната страна на листата се появява белезникав спорообразуващ налеп. Заболяването започва от долните листа на доматите и бързо преминава към по-горните етажи. Изобщо не е приятно да се открият черни петна по доматите, сякаш притиснати в кожата.

Воднисти петна по доматите началото на пощенски код елешница благоевград кръглите жълто-кафяви петна с тъмни петна от воднисти петна по доматите спори вътре стават видими по доматините листа. Оризови домати. Болестите на доматите и борбата с тях не винаги са прости и завършват благоприятно. Върху плодовете се образуват малки заоблени огнища, когато сме си ги откъснали от градината за нашата свежа салата.

Кафявите петна по растенията на открито често са резултат от слънчево изгаряне поради променливо време или неправилно поливане. За да предотвратите отрицателното въздействие на почвата върху растенията, в оранжериите за борба с болестите, използвайте биоразградими и органични препарати на базата на сено бацил и триходермия, както и прилагайте сидерация на площадката.

Вижте също: Домат "Джина".

Картофената мана е един от най-сериозните неприятели по доматате, която предизвиква некротични петна по цялото растение - от листата и стъблото до плодовете. Слънчевите изгаряния са много вредни за доматите. Причината за заболяването е недостиг на калций и излишък от азот в почвата.


Facebook
Twitter
Коментари
Фидан 08.10.2021 в 18:28 Отговор

Липсата на влага в почвата също играе значителна роля. Източник на инфекция са и растителните остатъци до изгниването им в почвата.

Оставете коментар

© 2015-2021 elcosodeloscalifas.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.